RECTIFICATIE: Aanpassing WAB regels 15 jarigen. Lees het hier

Vorige week is er een bericht in PMT gepubliceerd over gewijzigde regels met betrekking tot de WAB en specifiek de minimale oproepduur voor 15 jarigen op schooldagen.

Uit juridische toetsing blijkt de informatie in dit bericht onjuist te zijn.

Er gaan wel geluiden op voor aanpassing, maar dit is nog niet daadwerkelijk in wetgeving doorgevoerd.

Ook geldt nog dat beide verplichtingen in de wet staan (max 2 uur op schooldagen voor 15 jarigen en de minimale oproepduur van 3 uur, bovendien prevaleert de ene wet niet boven de andere wet.

Op dit moment geldt dus nog:

  • 15 jarigen mogen op schooldagen maximaal 2 uur werken.
  • Voor oproepovereenkomsten geldt een minimale oproepduur van 3 uur (dan wel recht op minimaal 3 uur loon)

Wij hebben daarom in PMT de aanpassing van de WBNG regels weer teruggedraaid.

Wij hebben de roosters opnieuw laten toetsen, maar het is belangrijk om de roosters die je met deze regels gepubliceerd hebt te controleren.

Wij hopen dat we je met dit bericht voldoende geïnformeerd hebben. Onze welgemeende excuses voor onjuiste informatie.
 

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.