Gebruik PMT gemakkelijker gemaakt. Verbeteringen in oa. tijdsinvoer en omzetten dienst. Klik hier!

We werken er hard aan om het gebruik van PMT gemakkelijker te maken. Daarom krijgt PMT op 18 juli een onderhoudsupdate. In deze PMT update is het invoeren van tijden eenvoudiger geworden, kun je diensten omzetten van productief naar niet-productief en worden diensten automatisch opgeslagen. Ook zijn er verbeteringen aangebracht in het melden van langdurige ziekte en in de CAO Bakkersbedrijf. Tot slot kregen wij door dat de Excel export, printoptie en compacte weergave niet goed werkten in de nieuwe versie van PMT. Dit hebben we opgelost.

Invoeren tijden

Op Planning Maken Controle Uren, Kloktijden & Standaardroosters voer je tijden in. Vanaf nu ondersteunen we 2 & 3 tekens bij het invoeren van starttijden, eindtijden en totaalduren. Dit doen we om het aanmaken en bewerken van diensten te versnellen.
PMT zet de ingegeven tekens automatisch om in een logische tijd. Bijvoorbeeld:

• 01 = 01:00
  • 14 = 14:00
  • 145 = 01:45
  • 500 = 05:00

Ook ondersteunt PMT vanaf dit moment een ‘.’ als scheidingsteken, ter vervanging van de ':'. Bijvoorbeeld:

• 0.45 = 00:45
  • 11.3 = 11:30

Bewerken Productieve Dienst

Op de pagina’s Planning Maken, Standaardroosters & Controle Uren kun je een productieve dienst bewerken. Tijdens het bewerken van een productieve dienst is de mogelijkheid toegevoegd om deze direct om te zetten naar een niet-productieve dienst. Andersom is dit ook mogelijk.
Dit wordt ondersteund in de weekweergave op Planning Maken en wordt niet ondersteund op de dagweergave. Bij uitgeleende diensten moet de dienst eerst weer worden ingetrokken naar de eigen winkel, voordat deze kan worden omgezet naar een niet-productieve dienst.

Planning Maken

Opslaan bewerkte dienst
Bij het direct aanpassen van de begintijd, eindtijd of pauzeduur van een dienst zonder het bewerk scherm te openen, sloegen we wijzigingen alleen op wanneer er buiten de dienst werd geklikt. Hierdoor werden wijzigingen niet opgeslagen als een gebruiker naar beneden scrollde op de pagina, zonder buiten de dienst te klikken. Dit is nu wel het geval.

Uitgeleende medewerkers in Excel Export
In de Excelexport werd niet duidelijk aangegeven welke medewerkers waren uitgeleend aan een andere winkel of geleend van een andere winkel.

Filteropties bij printen
Bij het printen van de pagina werden ingestelde filteropties, zoals het filteren op afdeling, niet meegenomen.

Compacte weergave op dagweergave
Bij het activeren van de compacte weergave werd er een onnodige witte rij getoond onder iedere medewerker.

Printen
Bij het printen van de pagina vielen de laatste regels weg.

Verlof/Afwezig

Boeking langdurige ziekte
Bij langdurige ziekte, werden ziekte (Z)-boekingen niet altijd correct omgezet naar Z90 en/of Z80 boekingen.

CAO Bakkersbedrijf

Einddatum CAO regels
Een aantal regels (7.c.1 t/m 7.c.3 en 7.d.1 t/m 7.d.4) hebben een einddatum gekregen.