2. Verlofaanvragen in PMT zetten

Let op: voordat je verlofaanvragen goed gaat keuren is het advies eerst de standaardroosters goed in te vullen. Als er een rooster in PMT staat, wordt het na een goedgekeurd verlof automatisch omgezet in verlofuren. Het scheelt veel tijd als je dat niet handmatig hoeft te doen. 

Verlofaanvragen kan je in PMT goedkeuren. Een medewerkers kan een verlofaanvraag indienen en jij hoeft dit als planner alleen nog maar goed te keuren of af te wijzen. Dat is handig, omdat PMT dan automatisch het rooster van een medewerker omzet in verlofuren. Daarnaast heb je een goed overzicht van ingediende aanvragen. Maar voordat je bent gestart met PMT kunnen er al wel verlofaanvragen toegezegd zijn. Er zijn dan twee manieren om de aanvragen in PMT te laten komen:

1. Medewerkers dienen zelf hun verlofaanvragen opnieuw in. Je hoeft dan als planner alleen nog de aanvragen goed te keuren. Dit is voor jou als planner uiteraard de beste oplossing. Het kan echter pas als medewerkers ook hun inloggegevens hebben ontvangen. Je kan er dus ook voor kiezen om deze stap later te doen. 

 2. Planner voert de verlofaanvragen in voor de medewerkers. Dit kost je als planner iets meer werk, maar je bent dan wel meteen klaar met deze stap.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je verlofaanvragen beheert en hoe je een aanvraag voor een medewerker aanmaakt.

Ga verder met de volgende stap: Beschikbaarheid invoeren

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.