Stap 3: Mijn verlof

Als de organisatie waar je werkt het verlof in PMT bijhoudt, kun je op de pagina Mijn Verlof alles regelen rondom jouw verlof en vrije dagen. Je kunt hier je verlofaanvragen inzien, je verlof aanvragen, je kunt zien hoeveel verlofuren je nog hebt en hoe deze zijn opgebouwd zijn. 

Hoe kom je er? 

Je komt bij Mijn Verlof door linksboven naar Mijn Overzicht te gaan. Als je hier met de muis overheen gaat, verschijnt er een menu. Onderdaan dit menu vind je Mijn Verlof.  

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Webpagina

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Verlofaanvragen inzien 

Nadat je op Mijn Verlof geklikt hebt, kom je op een overzichtspagina met al je verlofaanvragen. Hier is te zien welke verlofaanvragen nog wachten op een beoordeling van jouw leidinggevende, welke goedgekeurd zijn en welke er afgekeurd zijn.  Je leidinggevende kan  een opmerking mee geven tijdens het beoordelen van een verlofaanvraag, bijvoorbeeld als  de aanvraag wordt afgewezen.   

Afbeelding met tekst, nummer, lijn, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Filter, periode en zoeken 

Linksboven in het venster zie je een filteroptie staan. Hier kan je een selectie maken of je  alleen goedgekeurde, nog te beoordelen of afgewezen verlofaanvragen wilt zien.

 

Rechts naast de filter, staat de periode. Deze optie kan je gebruiken wanneer je enkel verlofaanvragen wilt zien die betrekking hebben op een specifiek periode. Rechts naast de periode vind je het zoekvenster. Hier kun je zoeken naar alle verlofaanvragen met  bijvoorbeeld het woord ‘vakantie’ erin. 

Mijn Verlofbalans 

Als je wilt weten hoeveel verlofuren je nog op kunt nemen, kijk je bij Mijn Verlofbalans. Dit doe je door rechtsboven op Mijn verlofbalans te klikken. 

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, diagram

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Nadat je hierop geklikt hebt opent er een pop-up scherm met jouw verlofbalans. Je kunt hier in drie grijze vakken zien hoeveel uur verlof je al hebt opgenomen, hoeveel je al opgebouwd hebt en hoeveel verlof er binnenkort verloopt. Onder deze vakken zie je hoe je jouw verlof opgebouwd hebt. Voor meer info over Mijn Verlofbalans kun je terecht in dit artikel.
Als je de pop-up met Mijn Verlofbalans wilt sluiten, dan klik je rechtsboven in het scherm op het kruisje. Je komt dan weer op Mijn Verlof
 

Afbeelding met tekst, schermopname

Automatisch gegenereerde beschrijving

Nieuw Verlof aanvragen 

Voor veel medewerkers is dit natuurlijk de belangrijkste functie. Om nieuwe verlof aan te vragen, klik je rechtsboven op Verlof aanvragen.  

Afbeelding met tekst, Lettertype, lijn, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Er opent dan een pop-up waarin je aan kunt geven welke dagen je verlof wilt. Je kunt ook aangeven als je niet een hele dag vrij wilt, maar alleen op specifieke tijden vrij wilt. Bij het indienen van een aanvraag is het verplicht om een reden op te geven. Afhankelijk van de instellingen van jouw winkel moet jouw verlofaanvraag een aantal dagen of zelfs weken van  tevoren worden aangevraagd. 

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Webpagina

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bijzonder verlof 

Bijzonder verlof vraag je ook aan via 'verlofaanvragen'. Bijzonder verlof houdt in dat je verlof krijgt, zonder dat je daarvoor uren hoeft in te leveren. Je kunt hierbij denken aan een huwelijk of begrafenis van een familielid, of een doktersbezoek. In de CAO van jouw organisatie is er afgesproken of en wanneer je hier recht op hebt. Bij twijfel kan je ook navraag doen bij jouw werkgever. 

Geef bij het aanvragen van bijzonder verlof duidelijk als reden aan om welke type bijzonder verlof het gaat. Na het indienen van de aanvraag zorgt je leidinggevende ervoor dat dit op de juiste manier in het systeem komt te staan.  

Verlof printen 

Als je een geprint overzicht wilt hebben van je verlofaanvragen, dan kun je deze ook printen. Dit doe je rechtsboven in het scherm. In deze print worden ook de filters en periode meegenomen die je eventueel aan hebt gezet. 

Afbeelding met tekst, Lettertype, lijn, schermopname

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ik kan geen verlof meer aanvragen, maar wil toch vrij

Verlof moet je voor een bepaalde tijd aangevraagd hebben. Soms vergeet je dit of komt er iets tussendoor waar je toch graag vrij voor wilt hebben. Je kunt dan een vervanginsaanvraag indienen. Je vraagt dan aan je collega's wie er kan werken, zodat je dienst overgenomen wordt. Hoe je dat doet, lees je hier

Ziek Melden

Een ziekmelding doe je op de manier zoals voor jouw winkel gebruikelijk is. Zij zullen jouw ziektemelding vervolgens correct verwerken in PMT.

Ga verder met de volgende stap: Werkrooster bekijken

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.