3. Beschikbaarheid invoeren

In PMT is het voor medewerkers mogelijk om hun beschikbaarheid in te voeren zodat de planner daar rekening mee kan houden bij het maken van de roosters. Ons advies is om dit meteen bij de opstart van PMT goed in te stellen. Het is echter niet noodzakelijk voor het maken van roosters en versturen daarvan. 

Als je gaat starten is het beste om eerst een wekelijks terugkerende beschikbaarheid in te stellen. Dit kan op 2 manieren:

1. Als planner kan je vastleggen op welke dagen en tijden je hebt afgesproken dat de medewerker beschikbaar is. Dit kun je het beste doen door in een wekelijks terugkerende beschikbaarheid aan te geven welke tijden je hebt afgesproken. Op deze pagina vind je een uitgebreide beschrijving hoe je dat moet doen.

2. Medewerkers kunnen ook zelf ook een wekelijkse beschikbaarheid aanvragen. Deze moet dan nog wel door de planner goedgekeurd worden. De instructie voor medewerker bevat uitleg hierover. 

Het is voor de medewerkers pas mogelijk om een beschikbaarheid aan te vragen op het moment dat ze hun inloggegevens hebben ontvangen. We adviseren altijd dat de planner de werkafspraken vastlegt (punt 1 hierboven) voordat de inloggegevens worden verstuurd. Dit geeft duidelijkheid voor de medewerkers en zorgt ervoor dat het zo snel mogelijk klopt. 

Ga verder met de volgende stap: Planning maken en publiceren

 

 

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.