Mijn beschikbaarheid

Wil je voor PMT jouw beschikbaarheid doorgeven, opgeven, aanpassen of instellen? Dan kun je hiervoor terecht bij Mijn Beschikbaarheid. Je kunt hier namelijk jouw beschikbaarheid en onbeschikbaarheid aangeven.

Je vindt deze pagina onder Mijn Overzicht -> Mijn Beschikbaarheid. Op deze pagina kun je doorgeven wanneer je wel of niet kunt werken. Zo kun je je schoolrooster invullen of aangeven wanneer je gaat sporten. Hiermee help je de planner en kan die rekening houden met jouw situatie.

De beste manier om dit te doen is een wekelijkse beschikbaarheid op te geven. Dit noemen we een Weekset. Deze Weekset komt dan iedere week terug zodat je er niet aan hoeft te denken om voortdurend aanpassingen te doen.

Invoeren van een wekelijkse beschikbaarheid in een Weekset

Voer een nieuwe wekelijkse beschikbaarheid in door rechtsboven Wekelijkse beschikbaarheid te selecteren.

Je krijgt nu een weekagenda te zien. Hier vul je per dag de vaste momenten in dat je kunt werken, of wanneer je niet kunt werken. Je hebt hierbij de volgende mogelijkheden:

• Voorkeur: wanneer je het liefst wil werken
  • School: wanneer je school hebt en de daarbij behorende reistijd
  • Sport: de momenten waarop je sport
  • Overig: wanneer je niet beschikbaar bent om een andere reden
  • Afspraak: dit is de vaste beschikbaarheid die je met je werkgever hebt afgesproken

Je kan nog een opmerking meegeven aan je leidinggevende. Als je klaar bent dan klik je op Opslaan. Je leidinggevende zal jouw opgegeven beschikbaarheid controleren. Als jouw nieuwe wekelijkse beschikbaarheid goedgekeurd is, krijg je een seintje en komt deze iedere week terug.

Let op! Een nieuwe wekelijkse beschikbaarheid kan op zijn vroegst starten vanaf een week waarop het rooster nog niet is verstuurd. Je kunt dus geen nieuwe beschikbaarheid indienen voor weken waarvan de planning al gepubliceerd is.

Let op! Een goedgekeurde beschikbaarheid in de toekomst kan je niet zelf verwijderen. Als je een nieuwe beschikbaarheid indient met een eerdere startdatum, zal deze de goedkeurde beschikbaarheid niet vervangen. De nieuwe beschikbaarheid zal dan gelden tot de al goedgekeurde beschikbaarheid ingaat. Wil je deze goedgekeurde beschikbaarheid laten verwijderen, vraag dit dan aan je leidinggevende.

Invoeren van een losse beschikbaarheid

Een uitzondering op je vaste beschikbaarheid kun je los invoeren in de weekweergave. Hiervoor klik je op een leeg deel van de dag om een nieuwe invoer te doen.

Je maakt op deze manier geen aanpassing in je wekelijkse beschikbaarheid. Dat kan alleen door een nieuwe wekelijkse beschikbaarheid op te geven. Op deze manier kun je ook je wekelijkse beschikbaarheid ruimer maken. Stel dat school voor een dag uitvalt, dan kan je dit opgeven door die dag een eenmalige beschikbaarheid met type Voorkeur op te geven.

Let op! Losse beschikbaarheid kan enkel binnen de bedrijfstijden worden opgevoerd.

Beschikbaarheid verwijderen

Een beschikbaarheid kan niet verwijderd worden. De beschikbaarheid kan niet verwijderd worden omdat het rooster voor die week dan al gemaakt is. Je kunt wel een nieuwe beschikbaarheid aanmaken welke je kunt laten ingaan vanaf een week die nog niet gepubliceerd is. Wil je vrij krijgen op een moment dat je ingeroosterd staat, dan kun je verlof aanvragen, een ruilverzoek doen of contact opnemen met je leidinggevende.

Ga verder met de volgende stap: Vervangingsaanvragen