Hoe ga ik om met medewerkers met een Wajong-uitkering?

Loonkosten

Indien je een medewerker in dienst hebt met een Wajong uitkering, is het mogelijk om in PMT de loonkosten weging aan te passen. Door de loonkosten weging aan te passen, kun je de medewerker tegen een ander percentage laten meetellen in de loonkosten. Het aanpassen gaat als volgt:

1. Ga naar 'Medewerkers' --> 'Medewerkerbeheer'
  2. Zoek de betreffende medewerker op
  3. Klik onder 'Acties' op Wijzig
  4. Zoek het veld 'Loonkosten weging' op
  5. Voer het gewenste loonkosten weging percentage in
  6. Sla de wijzigingen op door op de groene knop Opslaan te klikken

Let op! Om de nieuwe loonkostenweging van toepassing te laten zijn is het noodzakelijk om, afhankelijk van de inrichting van jouw PMT, een KPU synchronisatie of import uit te voeren.

Productieve uren

Medewerkers met een Wajong uitkering hebben over het algemeen een lagere productiviteit. In PMT is het mogelijk om voor deze medewerkers een lager productiviteitspercentage op te voeren. Door het productiviteitspercentage aan te passen, kun je de medewerker tegen een ander percentage laten meetellen in de productieve uren. Het aanpassen gaat als volgt:

1. Ga naar 'Medewerkers' --> 'Medewerkerbeheer'
  2. Zoek de betreffende medewerker op
  3. Klik onder 'Acties' op Wijzig
  4. Zoek het veld 'Productiviteit' op
  5. Voer het gewenste productiviteitspercentage in
  6. Sla de wijzigingen op door op de groene knop Opslaan te klikken

Loket
Wanneer jouw PMT met Loket gekoppeld is, is het mogelijk om het productiviteitspercentage vanuit Loket aan te sturen. Je kunt gebruikmaken van deze functionaliteit wanneer jouw accountant deze inrichting in Loket ondersteunt.