Hoe ga ik om met medewerkers met een Wajong-uitkering?

Loonkosten

Indien je een medewerker in dienst hebt met een Wajong uitkering, is het mogelijk om in PMT de loonkosten weging aan te passen. Door de loonkosten weging aan te passen, kun je de medewerker tegen een ander percentage laten meetellen in de loonkosten. Het aanpassen gaat als volgt:

 1. Ga naar 'Medewerkers' --> 'Medewerkerbeheer'
 2. Zoek de betreffende medewerker op
 3. Klik onder 'Acties' op Wijzig
 4. Zoek het veld 'Loonkosten weging' op 
 5. Voer het gewenste loonkosten weging percentage in
 6. Sla de wijzigingen op door op de groene knop Opslaan te klikken

Let op! Om de nieuwe loonkostenweging van toepassing te laten zijn is het noodzakelijk om, afhankelijk van de inrichting van jouw PMT, een KPU synchronisatie of import uit te voeren.

Productieve uren

Medewerkers met een Wajong uitkering hebben over het algemeen een lagere productiviteit. In PMT is het mogelijk om voor deze medewerkers een lager productiviteitspercentage op te voeren. Door het productiviteitspercentage aan te passen, kun je de medewerker tegen een ander percentage laten meetellen in de productieve uren. Het aanpassen gaat als volgt: 

 1. Ga naar 'Medewerkers' --> 'Medewerkerbeheer'
 2. Zoek de betreffende medewerker op
 3. Klik onder 'Acties' op Wijzig
 4. Zoek het veld 'Productiviteit' op            
 5. Voer het gewenste productiviteitspercentage in
 6. Sla de wijzigingen op door op de groene knop Opslaan te klikken

Loket
Wanneer jouw PMT met Loket gekoppeld is, is het mogelijk om het productiviteitspercentage vanuit Loket aan te sturen. Je kunt gebruikmaken van deze functionaliteit wanneer jouw accountant deze inrichting in Loket ondersteunt. 

 

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.