Wist je dat je vrijgekomen diensten door verlof kunt behouden en toewijzen?

Wanneer je de verlofaanvraag van een medewerker goedkeurt, krijg je de vraag of je een open dienst aan wilt maken. Veel gebruikers klikken hier op Nee. Maar wist je dat klikken op Ja je werk kan besparen?

Klik je op Ja, dan komt open dienst bij Niet-toegewezen diensten

Het aanmaken van een Open dienst op basis van het rooster betekent simpel gezegd dat de dienst behouden blijft, maar dat er géén specifieke medewerker is toegewezen aan de dienst. De dienst komt nu tussen de Niet toegewezen Diensten te staan. Deze zijn terug te vinden bovenaan de pagina in ‘Planning Maken’.

Toekennen Niet-Toegewezen Dienst

Wil je een niet-toegewezen dienst toekennen aan een medewerker? Klik dan met de rechtermuisknop op de dienst, er verschijnt nu een keuzemenu. Ga met je muis over de optie Medewerker Toewijzen en klik op Andere Medewerkers. Er verschijnt dan een tabel met alle beschikbare medewerkers aan wie de dienst kan worden toegewezen. Hierbij kan je zelf de afweging maken welke medewerker het beste past bij de dienst.  

Soms zie ik in het menu al medewerkers staan, wat is dat?

Dit is een optie die nog in ontwikkeling is. Op basis van een algoritme worden hier medewerkers aangeraden op basis van beschikbaarheid en KPU. Het algoritme is nog in ontwikkeling. Onder meer de leeftijd en aanverwante cao-regels worden nu nog niet meegenomen. Daarom is het belangrijk om te controleren of de getoonde alternatieve medewerker echt geschikt is.

BHV en andere authorisaties zien tijdens het plannen? Lees het hier!

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.