Niet-productieve diensten

Niet-productieve diensten maken het mogelijk om een boeking te maken voor een medewerker die niet productief op de afdeling werkzaam is. Je maakt voor deze medewerker dan niet-productieve uren aan Je kunt hierbij denken aan opleidingsuren of ziekte-uren. Deze uren worden ook gecommuniceerd naar de desbetreffende medewerker. Niet-productieve uren mogen niet overlappen met productieve diensten. 

Niet productieve uren maak je aan op hetzelfde scherm als waarop je productieve uren, dus een dienst inplant. Je ziet rechts naast Productieve uren, Niet Productieve Uren staan. Door daarop te klikken, kun je Niet-Productieve diensten aanmaken. 

Tijdens het aanmaken en bewerken van niet-productieve diensten:

✔ Heb je toegang tot zowel een weekweergave als een dagweergave. Dit maakt het mogelijk om niet-productieve diensten aan te maken op globaal niveau (weekweergave) of detailniveau (dagweergave)

✔ Hoef je alleen een totaalduur en PMT-code op te geven

✔ Helpt PMT je om de looncode te selecteren die hoort bij het type niet-productieve dienst

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je niet-productieve uren aanmaakt en bewerkt.

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.