Inleiding nieuwe medewerkerbeheer

Medewerkers & Medewerkerbeheer

Om een goed werkrooster in de PMT Personeelstool te maken, moet alles optimaal ingesteld staan voor jouw personeel. Want, zonder de juiste configuraties kun je geen personeelsplanning maken. Deze instellingen voor jouw werknemers stel je in op de pagina Medewerkerbeheer. Je stelt hier hun gebruikersinstellingen in, stelt hun contract in, selecteert de afdelingen waar ze werken en welke rechten ze in de PMT Personeelstool hebben.
PMT biedt de mogelijkheid om het Medewerkerbeheer te doen via een koppeling met een externe HR-partner, zoals AFAS, Loket of Numbrs. Maar, je kunt via deze pagina ook zonder koppeling jouw medewerkers beheren.

Pagina helemaal vernieuwd

De pagina Medewerkerbeheer is helemaal vernieuwd. Maar, nog niet alle organisaties maken van deze nieuwe pagina gebruik. Als de pagina er bij jou als volgt uit ziet, heb je de nieuwe pagina en is deze uitleg voor jou bedoeld!

Hoofdpagina Medewerkerbeheer

Om op de pagina Medewerkerbeheer te komen, klik je in de bovenbalk op Medewerkers -> Medewerkerbeheer. Je komt nu op de hoofdpagina. Hier zie je een lijst met alle medewerkers. In de bovenbalk. Links op de pagina zie je een Filter,  waarmee je selecteert welke medewerkers er zichtbaar zijn. Je kunt filteren op actieve/inactieve medewerkers, functie, afdeling en hiërarchie.
Naast de filter zie je een zoekbalk, waar je kunt zoeken op naam van de medewerker.

Wat zijn actieve en inactieve medewerkers?

Actieve medewerkers zijn medewerkers met een geldig contract. Inactieve medewerkers zijn medewerkers van wie de einddatum van het contract in het verleden ligt. Deze medewerkers zijn dus uit dienst, maar blijven nog wel in het systeem staan. Deze medewerkers kunnen ook weer geactiveerd worden als ze terug in dienst komen.

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Computerpictogram

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wel of geen medewerkerkoppeling

Rechtsboven op de pagina zie je de volgende knoppen staan:

• Nieuwe gebruiker toevoegen
  • Uploaden
  • Downloaden
  • Synchroniseren

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

Welke knoppen je gebruikt is afhankelijk van of je wel of geen medewerkerkoppeling hebt. Als je een medewerkerkoppeling hebt, worden de medewerkersgegevens gesynchroniseerd vanuit het HRM pakket van de partner (NMBRS, Loket, Payroll cloud of AFAS). Door een nieuwe medewerker aan te maken in het HRM pakket en deze vervolgens te synchroniseren, komt deze automatisch in PMT. Gebruik je een medewerkerkoppeling, lees dan hier verder
Als je geen medewerkerkoppeling gebruikt, kun je de medewerker zelf in PMT toevoegen. Lees dan hier verder hoe je medewerkers toevoegt, wijzigt en verwijdert.

Wachtwoord vergeten of activeringscode opnieuw verzenden?

Is jouw medewerker het wachtwoord vergeten of moet de activeringscode opnieuw verzonden worden? Lees dan dit artikel.