Overzicht creëren in Controle Uren

Wanneer je aan de slag gaat op Controle Uren, is het belangrijk om overzicht te creëren. Misschien wil je bijvoorbeeld filteren op leeftijd en afdeling, of wil je graag de stuurinformatie bij de hand hebben. Hoe je dit in PMT instelt, leggen we graag voor je uit.

Groeperen en Sorteren

Wanneer je op onderstaand icoon klikt, kom je in het menu voor groeperen en sorteren.

Afbeelding met Lettertype, diagram, wit, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

Groeperen

Wanneer je hierop klikt, wordt het menu zichtbaar dat je in de onderstaande afbeelding ziet. Standaard worden de medewerkers die nog gecontroleerd moeten worden, weergegeven. Als je de medewerkers wilt zien die al gecontroleerd zijn, klik dan op de schuif onder groeperen. Als je terug wilt naar het zien van de niet-gecontroleerde medewerkers, klik dan opnieuw op de schuif.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Sorteren

Dit menu bied je ook de mogelijkheid om medewerkers te sorteren, zodat je gestructureerder kunt werken. Standaard wordt er oplopend gesorteerd. Door nogmaals op de tekst te klikken, kun je aflopend sorteren. De sorteeropties zijn:

• Voornaam,
  • Achternaam,
  • LPGU
  • Leeftijd,
  • Contracttype,
  • Productieve uren,
  • Verlofuren,
  • Ziekte uren,
  • Niet-productieve uren,
  • Geplande uren,
  • Correctie,
  • Verschil tussen contract- en geplande uren
  • Cao-meldingen
  • Toeslagen
  • Compensatie

Filters

Om gestructureerd de uren van je medewerkers te controleren, is het aan te raden om extra filters aan te zetten. De filters vind je linksboven in het scherm en is te herkennen aan het onderstaande teken.

Afbeelding met Lettertype, wit, tekst, ontwerp

Automatisch gegenereerde beschrijving

Je kunt filteren op:

Instellingen
Hier selecteer of verberg je medewerkers met, of zonder diensten; medewerkers die wel, of niet gecontroleerd zijn; en selecteer op loonkosten of leeftijd.

Week sluit meldingen & Planning Notificaties
Hier selecteer je de medewerkers met een CAO of contractovertreding die opgelost moet worden. Ook kun je selecteren op medewerkers die nog een beschikbaarheids- of verlofaanvraag hebben staan.

Afdeling
Als je per afdeling wilt controleren, kun je dat hier aanvinken.

Contract Types
Selecteer het contracttype (fulltime, parttime, uitzendkracht of hulpkracht) dat je wilt controleren.

Leeftijd
Selecteer de leeftijdsklasse die je wilt controleren. Je kunt selecteren op 13/14jaar, 15 jaar, 16/17 jaar, en 18 jaar en ouder.

Bevoegdheden
Hier selecteer je de medewerkers met speciale bevoegdheden, zoals BHV of kaderbevoegd, maar ook slijterij en drogisterij. Daarnaast kun je hier selecteren op medewerkers met sleutelbevoegdheid.

Extra vensters

Met Extra vensters krijg je extra informatie die jou helpt bij het verwerken van de uren. Je vindt Extra Vensters rechtsboven in de pagina, bij het klikken op onderstaand teken:

Afbeelding met tekst, Lettertype, schermopname, logo

Automatisch gegenereerde beschrijving

Na het klikken opent zich een menu waarin je kunt kiezen uit Stuurinformatie, Weekstatus en Toon Beschikbaarheid bij Selecteren medewerker.

Stuurinformatie
Met stuurinformatie kun je zien of je met de uren die je bij medewerkers toevoegt, binnen het budget blijft. In de module voor Planning Maken is uitgelegd hoe je deze functie gebruikt. Deze uitleg vind je hier.

Weekstatus
Onder Weekstatus kun je zien of de week al is gesloten en je kunt zien of er meldingen zijn. Zoals beschreven onder Week Sluiten, moeten deze meldingen eerst opgelost zijn.

Toon Beschikbaarheid bij selecteren medewerker
Dit verschijnt wanneer je op een medewerker klikt. Dit laat zien wanneer een medewerker beschikbaar is om te werken en of er eventueel verlof is toegekend.