Verlofsaldi inlezen

In PMT kan de opbouw en afbouw van verlofsaldi bijgehouden worden. Daarnaast kan je de standen ook bewerken in PMT. De planner en bedrijfsleider kunnen de actuele standen in PMT zien. Indien het zo ingesteld is, kan de medewerker ook zelf zijn/haar standen in PMT bekijken.

Let op: Een bestand met verlofsaldi inlezen is alleen mogelijk als de organisatie/winkelinstellingen zo ingesteld zijn.

Een bestand met verlofsaldi inlezen

Door middel van een bestand kun je verlofstanden van één of meerdere medewerkers inlezen.

Ga hiervoor naar de pagina 'Medewerkers' -> 'Medewerkerbeheer' in PMT. Hier is een knop beschikbaar: Upload/Download verlof saldi. Als je hierop klikt, krijg je een scherm waarbij je de mogelijkheid hebt om een bestand te uploaden en te downloaden.

Het bestand moet in xls formaat zijn en moet voldoen aan de volgende structuur:

• Kolom A: Personeelsnummer
  • Kolom B: Naam (is optioneel)
  • Kolom C: Waarden
  • Kolom D: Balanstype
  • Kolom E: Datum
  • Kolom F: Verlofjaar (is verplicht voor Wettelijk en Bovenwettelijk verlof)
  • Kolom G: Verloopdatum (is optioneel en wordt overschreven door PMT tijdens import)

Elke waarde dient gebruik te maken van een komma met maximaal zes decimalen (indien van toepassing).
De eerste regel dient geen waarden te bevatten en dient enkel voor kolomnamen.

Ieder Balanstype van een medewerker dient op een nieuwe regel ingevuld te worden.

Let op: Zorg ervoor dat de datum correct is ingevuld. Dit is het moment waarop de standen die in het bestand staan in PMT gezet worden. Neem hiervoor de maandag van de lopende week of (bij uitzondering) in een voorafgaande week.

Door op Bestand kiezen te klikken, kan je het bestand zoeken en selecteren dat je in wilt lezen. Door vervolgens op de groene knop Upload te drukken, wordt het bestand ingelezen. PMT geeft vervolgens aan voor hoeveel medewerkers de saldi zijn geïmporteerd.

Het is ook mogelijk om eerst een bestand te downloaden, zodat je direct een bestand hebt met de juiste indeling. Dit kan ook handig zijn als je van veel medewerkers de standen wil bewerken. Na het bewerken van de standen en de datum, kan het bestand geüpload worden.

Je kan ook eenvoudig een verlofsaldi correctie uitvoeren in het Totaal overzicht. Dit is met name handig als men de saldi van een enkele medewerker wil aanpassen. Voor uitleg daarover klik je hier