Indicatief verlofsaldo

Het indicatieve verlofsaldo geeft aan wat (ongeveer) het verlofsaldo zal zijn aan het einde van het lopende jaar. Dit is uiteraard afhankelijk van de gegevens die er op dat moment beschikbaar zijn in PMT.

Berekening van het indicatief verlofsaldo 

In de berekening zijn drie factoren van belang:

  1. De contractinstellingen voor de medewerker
  2. De boekingen in vrijgegeven weken 
  3. De goedgekeurde verlofboekingen 

Bij het vrijgeven van iedere week worden de boekingen van die week meegenomen voor het berekenen van het indicatief verlofsaldo. Eventuele aanpassingen na het vrijgeven worden direct doorberekend. Wanneer de week gesloten wordt, ontstaat een nieuw definitief saldo. Het definitieve saldo is dan weer het vertrekpunt voor het indicatieve saldo. 

Weergave op de pagina verlof/afwezig

Op de pagina 'verlof/afwezig' staat een extra kolom naast de definitieve saldi, de indicatieve verlofsaldi: 

Indicatief (einde contract)

  • Datum = einddatum van het contract
  • Uren = de waarde berekend voor de laatste week van het contract.
  • Dagen = hoeveel dagen er nog ongeveer op kunnen worden genomen. Omdat dit berekend is door de uren gedeeld door 8, is dit een indicatieve berekening.

Indicatief (einde jaar)

  • Datum = zondag van de laatste week van het jaar
  • Uren = de waarde berekend voor de laatste week van het jaar. Wanneer het contract af loopt voor het einde van het jaar, wordt de periode tussen het contracteinde en het einde van het jaar berekend met de laatste contractgegevens.
  • Dagen = hoeveel dagen er nog ongeveer op kunnen worden genomen. Omdat dit berekend is door de uren gedeeld door 8, is dit een indicatieve berekening.

Een verlofsaldo is dus indicatief wanneer deze nog kan veranderen. Zodra de betreffende week is afgesloten zal het saldo veranderen naar het definitieve saldo.

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.