Stuurinformatie - Afdelingen totaal

De nieuwe pagina 'Stuurinformatie' bevat alle informatie die voorheen op de pagina's 'Rooster maken' en 'Totaaloverzicht' stond. In dit artikel wordt ingegaan op de totalen per afdeling per week. Als je meer wil weten over de stuurinformatie per dag, klik dan hier.

Net als bij veel andere pagina's kan je filters gebruiken en een week selecteren. Bij filters kun je eventueel een of meerdere afdelingen uitlichten.

Je kunt extra kolommen aan de tabel toevoegen door hier te klikken:

De kolom 'Budget' wordt aan alle onderdelen toegevoegd en het percentage wordt een extra kolom bij Loonkosten.

In de onderstaande uitleg neem ik de kolommen voor de volledigheid mee in de uitleg maar ze staan standaard niet aan.

De tabel bestaat uit 5 onderdelen:

1. Omzet

• Budget: De omzet waarmee de week oorspronkelijk is vrijgegeven
  • Verwacht: De verwachte omzet die op dit moment in weekplan staat
  • Gerealiseerd: Hier wordt de gerealiseerde omzet getoond. Gedurende de lopende week zal deze dus gaan afwijken van de verwachte omzet.
  • Verschil: Het verschil tussen de kolom Verwacht en Gerealiseerd

2. Loonkosten

• Budget: De loonkostennorm waarmee de week oorspronkelijk is vrijgegeven
  • Norm: De loonkostennorm die op dit moment in weekplan staat
  • Gepland: Dit zijn de loonkosten die momenteel gepland zijn. Deze waarde wordt ook nog als percentage in een extra kolom weergegeven
  • Verschil: Het verschil tussen de kolom Verwacht en Gerealiseerd

Standaard worden alleen de loonkosten uit productieve uren getoond, maar het is ook mogelijk om Ziekte-uren en/of niet-productieve uren mee te nemen. Het blauwe bolletje geeft aan hoeveel filters er aanstaan. Met een afkorting wordt aangegeven welke filter er aanstaat.

3. Uren

• Budget: De urennorm waarmee de week oorspronkelijk is vrijgegeven
  • Norm: De urennorm die op dit moment in weekplan staat
  • Gepland: Dit zijn de uren die momenteel gepland zijn.
  • Verschil: Het verschil tussen de kolom Verwacht en Gerealiseerd

Standaard worden alleen de loonkosten uit productieve uren getoond, maar het is ook mogelijk om Ziekte-uren en/of niet-productieve uren mee te nemen. Het blauwe bolletje geeft aan hoeveel filters er aanstaan. Met een afkorting wordt aangegeven welke filter er aanstaat.