Handmatig sorteren

Handmatig sorteren

Veel gebruikers vroegen ons om een functie te ontwikkelen waarmee ze zelf de volgorde van medewerkers kunnen bepalen, ook wel Handmatig sorteren genoemd. De voorganger van Planning Maken, Rooster maken had deze functie. Wij hebben deze nu weer terug gebracht, maar het werkt niet helemaal hetzelfde. Daarom leggen we dit graag voor je uit. 

Met Handmatig Sorteren kun je zelf de volgorde van je medewerkers bepalen. Handig als je bijvoorbeeld een grote afdeling hebt en je de vaste krachten bovenaan in het scherm wilt zien. Je kunt zowel alle medewerkers sorteren, of een sortering maken met groepering op afdeling.

Sortering maken

1. Open het sorteermenu

Om te beginnen klik je op de sorteerknop . Deze kun je hier vinden: 

Afbeelding met tekst, software, nummer, Computerpictogram

Automatisch gegenereerde beschrijving

2. Open Handmatig sorteren

Vervolgens klik je in het sorteermenu op Handmatig Sorteren

 

Afbeelding met tekst, schermopname, ontwerp

Automatisch gegenereerde beschrijving

3. Maak een handmatige sortering

Er opent nu een pop-up met daarin de medewerkers. Deze medewerkers kun je verslepen naar boven en naar beneden. Dit doe je door met het handje op een medewerker te gaan staan en de muisknop ingedrukt te houden. Je kunt ook klikken op de drie streepjes aan de linkerkant en de muisknop ingedrukt houden.
Als je meerdere medewerkers tegelijk wilt verslepen, houd je de control-knop ingedrukt terwijl je met de linkermuisknop de medewerkers selecteert.Afbeelding met tekst, nummer, Parallel, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

4. Sla deze sortering op

De door jou gemaakte sortering sla je op door rechtsonder in de pop-up op opslaan te klikken.

Afbeelding met tekst, schermopname, nummer, Parallel

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

5. Selecteer jouw sortering

De door jou gemaakte sortering staat nu in het sorteermenu. Als je een sortering hebt gemaakt met groepering op afdeling, zie je deze alleen als de groepering aan staat. Als je een sortering hebt gemaakt die niet gesorteerd is op afdeling, zie je deze alleen als de groepering uit staat.

Afbeelding met tekst, schermopname, nummer, diagram

Automatisch gegenereerde beschrijving

Sortering wijzigen of verwijderen

Wanneer je met de muis over de naam van de sortering heen gaat, zie je een potlood en een prullenbak verschijnen. Met het potlood kun je de sortering wijzigen, met de prullenbak verwijder je de sortering.

Afbeelding met tekst, schermopname, software, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Sortering uitzetten?

Standaard staan jouw medewerkers gesorteerd op voornaam. Als je de handmatige sortering uit wilt zetten en terug wilt naar de standaardinstellingen, klik je dus op sorteren op Voornaam.

Afbeelding met tekst, schermopname, software, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving


Ga verder met Alle medewerkers plannen

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.