Bulkacties uitvoeren

Sommige acties wil je voor alle medewerkers doen. Hiervoor biedt PMT de mogelijkheid om een bulkactie uit te voeren. Om deze actie uit te voeren, klik je op de knop Omzetten. Deze knop vind je rechts naast Exporteren in de rechterbovenhoek van het scherm.

Welke opties er aangeboden worden, is afhankelijk van de winkelformule. De volgende opties zijn mogelijk:

Ziekte Uren omzetten naar contracturen

Wanneer er voor een medewerker ziekte-uren worden geboekt, kan het gebeuren dat deze hierdoor boven contracturen uit zou komen. Je wilt voorkomen dat er TVT wordt opgebouwd met ziekte-uren of dat de medewerker hierdoor extra uitbetaald krijgt. De geboekte ziekte-uren worden dan verminderd, zodat de medewerker uitkomt op contracturen.

TVT Aftrekken van Niet-Productieve uren

Wanneer medewerkers tijd voor tijd opbouwen, wordt dit met deze functie in mindering gebracht op de niet-productieve uren. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld een 40 uur contract heeft, 5 uur overgewerkt heeft en 4 uur verlof heeft opgenomen. Dan wordt er met deze functie voorkomen dat er enerzijds 4 uur verlof wordt ingeleverd en 5 uur TVT wordt opgebouwd. Deze functie haalt de verlofuren af van de overgewerkte uren, waardoor er uiteindelijk 1 uur TVT wordt opgebouwd.

Zondag/Overwerktoeslagen uitbetalen in tijd of geld

Met deze functie kan ervoor gekozen worden om de toeslagen die gelden voor zondagen of voor overwerk, in tijd of geld uit te betalen. Wat hiervoor de regel is, verschilt per organisatie.