ATV opbouw per dag

Er is een winkelinstelling waarbij ingesteld kan worden dat PMT de ATV opbouw per dag berekend.

Deze optie werkt alleen wanneer bij de contacteigenschappen van de medewerker de ATV opbouw op basis van contracturen berekend wordt. 

 

De optie ATV opbouw per dag zorgt ervoor dat ATV juist berekend wordt wanneer een medewerker midden in de week in dienst komt of uit dienst gaat. Als voorbeeld gebruik ik een medewerker die op een woensdag start (midden in de week). 

Deze medewerker heeft recht op ATV voor de overige dagen in die week. De berekening hiervoor wordt enkel gedaan op basis van weekdagen (dus exclusief het weekend). De reden hiervan is dat een medewerker met ATV over het algemeen ingezet wordt van maandag tot en met vrijdag. 

In dit voorbeeld berekent PMT de ATV uren van de medewerker door het weektotaal te delen door 5 (het aantal werkdagen) en te vermenigvuldigen met 3 (woensdag, donderdag en vrijdag).

 

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.