Instellen regels voor zoek vervanger module

In de menu optie Configuratie -> Winkel instellingen --> CAO instellingen kan een medewerker met bewerkingsrechten op de CAO instellingen de regels aangeven voor de zoek vervanger functie, door deze indien gewenst te activeren. Op basis van deze instellingen komen de mogelijke vervangers voor de medewerker naar voren. De medewerkers die niet aan het criterium voldoen, komen niet naar voren.  

Let op! Bij veel winkels zijn de CAO regels geconfigureerd door de organisatie. Dit betekent dat je (als bedrijfsleider, afdelingsmanager, enz.) de CAO instellingen niet kunt aanpassen. In dit geval zal je het kopje ‘CAO instellingen’ ook niet vinden in jouw menu. De CAO instellingen op organisatie niveau zijn leidend.

  • Als er een regel van toepassing moet zijn, zet je deze op 'Toepassen & blokkeren'. Let op! Enkel voor regel ZV.5 geldt dat deze op 'Uit' gezet kan worden om de regel te activeren. 
  • Los van deze instellingen komen medewerkers die al op de dag zijn ingeroosterd, die niet op de betreffende afdeling staan en/of een datum uit-dienst voor de geselecteerde datum hebben, nooit naar voren.
  • Wijzigingen gemaakt in de PMT-regels beïnvloeden alleen de voorselectie van kandidaten in de 'Zoek vervanger' module. 

Let op! Standaard worden Fulltimers en Parttimers niet getoond als mogelijke vervangers. Indien regel ZV.1 op 'Toepassen & blokkeren' gezet wordt, worden alleen fulltimers en parttimers getoond die nog niet aan hun maximale uren zitten. 

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.