Beschikbaarheid in de PMT app

Let op: Dit artikel gaat over Beschikbaarheid in de oude PMT app. Klik hier voor uitleg over het invullen van jouw beschikbaarheid in de nieuwe PMT App.

Zowel via de app als op de desktop heb je als medewerker de mogelijkheid om je beschikbaarheid te beheren. Je kan een eenmalige beschikbaarheid doorgeven evenals een wekelijkse beschikbaarheid (ook wel weekset genoemd).

In de app kun je dit doen door naar het Tabblad Agenda te gaan. Als je hier het plusje selecteert krijg je de opties om beschikbaarheid op te voeren. Je kunt de maandweergave trouwens ook wijzigen naar een weekoverzicht door op de drie puntje rechtsboven te drukken.

Eenmalige beschikbaarheid
De eerste optie is om een Eenmalige beschikbaarheid aan te geven. Als de roosters voor de week nog niet verstuurd zijn, kun je alle soorten beschikbaarheid opgeven. Nadat de roosters verstuurd zijn, kan je alleen nog een ruimere beschikbaarheid opgeven. Met de Eenmalige beschikbaarheid geef je bijvoorbeeld aan dat je over 4 weken een voetbal wedstrijd hebt.

Een Eenmalige beschikbaarheid kan je ook ingeven door in het weekoverzicht ergens in een nog leeg stuk van een dag te klikken. Er verschijnt dan een venster waarin je de invoer kan bewerken en opslaan.

Weekset
De tweede optie is Weekset. Deze optie is hetzelfde als de wekelijkse beschikbaarheid op de desktop. Je gaat hier wijzigingen aanbrengen in je Wekelijkse beschikbaarheid. Dit gebruik je bijvoorbeeld wanneer je schoolrooster gaat veranderen vanaf een bepaalde datum. Deze Wekelijkse beschikbaarheid komt dus iedere week op dezelfde manier terug.

Als je in de Weekset via de app iets wil aanpassen of een nieuwe beschikbaarheid wilt doorvoeren, kom je na het opvoeren van een naam, begindatum en (eventueel) opmerking in een weekoverzicht terecht:

Dit overzicht is een kopie van de bestaande Weekset en deze is dus automatisch de uitgangspositie voor de nieuwe set. Door op een dag op een bestaande invoer te klikken, kan je deze aanpassen. Door een tijdvak te selecteren waar nog niets staat en het plusje te gebruiken, kan je een geheel nieuwe invoer doen.  Als je klaar bent met  je nieuwe beschikbaarheidsaanvraag, dan kun je deze opslaan. Na het opslaan van de beschikbaarheid, krijg je een melding in een groen blok te zien. Deze sluit je af door op de te drukken.

De Afdelingsmanager zal jouw aanvraag direct terugzien in PMT. Als deze is goedgekeurd, dan komt deze aanvraag tussen jouw goedgekeurde aanvragen te staan. Is de aanvraag afgewezen, dan krijg je via een opmerking van de afdelingsmanager te weten waarom deze is afgekeurd en wat je eventueel moet aanpassen.

Mijn overzicht
Hiermee kom je direct in het overzicht van alle ingediende weeksets en kun je zien of die reeds beoordeeld zijn of niet. Dit is ook het scherm waar je automatisch terecht komt na het opslaan van een nieuwe weekset