CAO Drogisterij wijzigingen zondag- en avondtoeslag 2022

Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de CAO Drogisterij welke van toepassing zijn op PMT. In dit artikel worden de wijzigingen beschreven welke naar aanleiding van het nieuwe CAO akkoord in PMT zijn doorgevoerd. 

Avond toeslag

 • CAO regel 202.0 'Van maandag t/m zaterdag tussen 18:00 en 21:00 hebben medewerkers recht op 25% toeslag in geld/tijd (niet van toepassing op feestdagen)' heeft een einddatum per 03-01-2022 gekregen. 
 • CAO regel 202.1 'Van maandag t/m zaterdag tussen 18:00 en 21:00 hebben fulltimers, parttimers, hulpkrachten, oproepkrachten en uitzendkrachten met historische CAO rechten recht op 25% toeslag' is nieuw toegevoegd voor medewerkers die op basis van historische rechten tot en met 2024 recht hebben op de avond toeslag.

Voor de berekening van de historische rechten is in de medewerker instellingen een nieuw veld 'Historische avond uren (drogisterij)' toegevoegd. Deze is te vinden op de pagina 'Medewerkerbeheer' door op Wijzig te klikken bij een medewerker. Wij hebben het totaal van de gewerkte avonduren over 2021 alvast voor je ingevuld. Het veld is aanpasbaar zodat je eventueel zelf kunt bepalen of een medewerker al dan niet recht heeft op de historische rechten. 

Zondag toeslag

 • CAO regel 200.a 'Op zondagen en feestdagen hebben medewerkers recht op 100% toeslag' heeft een einddatum per 03-01-2022 gekregen. 
   
 • CAO regel 200.a.1 'Op zondag hebben medewerkers met historische CAO rechten recht op 100% toeslag' is nieuw toegevoegd voor medewerkers die op basis van historische rechten tot en met 2024 recht hebben op 100% zondag toeslag. 
   
 • CAO regel 200.a.2 'Op zondag hebben medewerkers recht op 50% toeslag' is nieuw toegevoegd voor de berekening van de 50% zondag toeslag voor medewerkers zonder historische rechten en medewerkers die in een kalenderjaar meer uren op zondag werken dan hun historische zondag uren saldo. 
   
 • CAO regel 200.b.1 is aangepast naar 'Op feestdagen zijnde een zondag tussen 07:00 en 18:00 hebben drogisterij medewerkers recht op 100% toeslag'. 
   
 • CAO regel 200.b.2 is aangepast naar 'Op feestdagen niet zijnde een zondag hebben drogisterij medewerkers recht op 100% toeslag'.  

Historische avond- & zondag uren 

Tot hoeveel uur de historische avond- & zondag toeslag toegekend zal worden zal op medewerkersniveau instelbaar zijn, zodat je zelf kunt bepalen tot wanneer iemand recht heeft op de oude toeslag. Hiervoor zijn twee nieuwe velden 'Historische avond uren (drogisterij)' & 'Historische uren op zondag overdag (drogisterij)' toegevoegd in de medewerkerinstellingen. Deze zijn te vinden op de pagina 'Medewerkerbeheer' door op Wijzig te klikken bij een medewerker. Wij hebben het totaal van de gewerkte avond- & zondag uren van 2021 alvast voor je ingevuld.

Let op! Bij sommige winkels is het veld gevuld door de organisatie. Dit betekent dat je (als bedrijfsleider, afdelingsmanager, enz.) de waarde niet kunt aanpassen. 

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.