Rusttijden voor werknemers

In de menu optie Configuratie -> Winkel instellingen -> CAO instellingen kan een medewerker met bewerkrechten op CAO instellingen de regels aangeven voor de arbeids- en rusttijden van medewerkers. 

Let op! Bij veel winkels zijn de CAO regels geconfigureerd door de organisatie. Dit betekent dat je (als bedrijfsleider, afdelingsmanager, enz.) de CAO instellingen niet kunt aanpassen. In dit geval zal je het kopje ‘CAO instellingen’ ook niet vinden in jouw menu. De CAO instellingen op organisatie niveau zijn leidend.

Een ondernemer heeft verschillende opties om de CAO instellingen aan te passen:

Echter is het zo dat CAO regels met betrekking tot rusttijden altijd op 'Niet toestaan' worden gezet. Dit betekent dat er een blokkerende melding wordt getoond in Planning Maken. Deze melding is zichtbaar op twee plekken, namelijk in de Weekstatus en in een pop-up die verschijnt als je het rooster wilt publiceren. Deze blokkerende meldingen moeten dan ook eerst worden opgelost, voordat je het rooster kunt publiceren.

De regels voor de rusttijden van jeugdige werknemers tussen de 13 en 17 jaar worden gebaseerd op een combinatie van schooltijden en werktijden. Schooltijden worden, mits ingevuld in de beschikbaarheid onder 'School', gerekend als werktijd voor de bepaling van rusttijd van deze medewerkers.

De regels rekenen naar de volgende dag toe en zullen kijken naar de laatste geregistreerd "school/gewerkte" eindtijden van dag A en dan de tijd bepalen tot de eerste starttijd van dag B. Als dit niet voldoende is wordt op dag B de waarschuwing getoond

PMT Personeelstool helpdesk

Op deze help pagina van PMT maken we je wegwijs met onze PMT personeelstool. Binnen dit helpcenter geven we support met helpartikelen voor alle medewerkers, managers en ondernemers. Voor medewerkers is de uitleg over Mijn Rooster en Mijn Beschikbaarheid belangrijk. Ook is er uitleg te vinden over inloggen in PMT en over de PMT app.


Wil je inloggen in de PMT App?

Inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij sommige winkels kun je inloggen via een link in de personeelsportal. Heb je de app nog nooit gebruikt? Vraag dan aan je leidinggevende om je aan te melden voor de app. Je ontvangt dan een mail met een activatielink of een QR code. In dit artikel op onze help site geven we verdere uitleg over de PMT App als je er niet uitkomt.