Hoe kan ik de schoolvakantie regio instellen in de medewerkergegevens?

Soms komt het voor dat een medewerker onder een andere schoolvakantie regio valt, dan de winkel waarvoor hij werkt. Ook kan het zijn dat een medewerker eindexamens heeft gedaan en hierdoor een langere vakantieperiode heeft. In dit artikel leggen we uit hoe je voor deze medewerkers de schoolvakantie regio kunt instellen.

Op de pagina ‘Medewerkerbeheer’ kun je de medewerker opzoeken waarvoor je de vakantieregio wilt aanpassen. Je klikt op de knop Wijzig om in de medewerkergegevens van de medewerker terecht te komen.

Wanneer je in de medewerkergegevens zit, kun je naar beneden scrollen tot aan het veld ‘Schoolvakantie regio’. De standaard instelling van de schoolvakantie regio staat voor alle medewerkers op ‘Winkel standaard’. Bij deze instelling hanteert PMT de schoolvakanties die behoren tot de schoolvakantie regio waaronder de winkel valt.

Voor een medewerker waarvan de schoolvakantie regio afwijkt ten opzichte van de standaard winkelinstelling kun je een andere regio selecteren. Je kiest in dit geval uit de schoolvakantie regio’s ‘Noord’, ‘Midden’ en ‘Zuid’ de schoolvakantie regio welke van toepassing is op de medewerker.

Nadat je de juiste schoolvakantie regio hebt geselecteerd sla je de wijzigingen op. PMT past vervolgens de schoolvakanties toe volgens de geselecteerde schoolvakantie regio.

Eindexamenkandidaten

Eindexamenkandidaten hebben veelal eerder zomervakantie. Dit is voor hen een mooi moment om de handen uit de mouwen te steken en wat extra bij te verdienen voor de lang naar uitgekeken examenreis. In PMT zijn speciale schoolvakantie regio’s toegevoegd voor deze eindexamenkandidaten.

De schoolvakantie regio’s voor de eindexamenkandidaten starten vanaf de eerste dag na de afloop van de officiële eindexamens. De einddatum van de eindexamenkandidaten schoolvakantie regio’s ligt gelijk met de startdatum van de reguliere zomervakantie. Voor de schoolvakantie regio ‘Eindexamenkandidaten Noord’ betekent dit dus dat deze afloopt zodra de zomervakantie voor de schoolvakantie regio ‘Noord’ start.

Om ervoor te zorgen dat de extra vakantieperiode voor eindexamenkandidaten juist overloopt in de reguliere zomervakantie, is het belangrijk om bovenstaande inrichting aan te houden. Voor een medewerker die onder de schoolvakantie regio Noord valt selecteer je ‘Noord’ en ‘Eindexamen Noord’. Ditzelfde geldt voor de schoolvakantie regio’s Midden en Zuid.