Kan ik de week heropenen?

Na het sluiten van de week worden alle boekingen bevroren en kan je niks meer aanpassen in het totaal overzicht. Uiteraard kan het weleens voorkomen dat de week heropend moet worden omdat er wat informatie mist in de nacalculatie. Maar hoe moet dat nu eigenlijk?

Allereerst moet er genavigeerd worden naar de 'Weekplan' pagina. Dit kan je doen door naar 'Planning' -> 'Planning Maken' te gaan. Daarna moet een week geselecteerd worden die je wilt heropenen. Doe dit door middel van het weekselectie menu.

Als je bij de week bent aangekomen die je wilt heropenen, klik dan op de knop Publiceren. Er verschijnt een keuzemenu waarvan de onderste keuze het heropenen van de week is.

Zijn er nog dingen waar ik op moet letten?
Uiteraard, er zijn altijd dingen waar op gelet moet worden tijdens het heropenen van de week. We sommen ze even voor je op:

• Als de laatste week van je loonperiode is gesloten dan kan je geen weken meer heropenen.
  • Weken kunnen alleen in chronologische volgorde worden heropend:
    • Als week 19 is geopend dan kan pas week 18 heropend worden.
    • Als week 18 is geopend dan kan pas week 17 heropend worden.
    • Enzovoorts.
  • Als je via een ketenstructuur met PMT werkt dan mogen we geen weken voor je heropenen. Neem hiervoor contact op met jouw servicedesk.