Functionaliteitsupdate 7 augustus - PMT versie 8.5.0

Wij willen de gebruiksvriendelijkheid van Planning Maken verbeteren. Daarom hebben we een aantal weken geleden een onderzoek uitgevoerd. Hierin hebben we jou en andere gebruikers een aantal concrete verbetervoorstellen laten beoordelen. In dit onderzoek kon je naast het beoordelen van de verbeterpunten, ook in een open vraag invoeren wat er verbeterd moet worden. Ruim 1600 gebruikers hebben deelgenomen aan dit onderzoek. Dank daarvoor!

Naar aanleiding van de feedback die wij hebben ontvangen zijn vanaf 7 augustus in PMT de volgende aanpassingen zichtbaar:

Een nieuwe, opvallende plek voor de zoekfunctie

De zoekbalk is rechts naast de filter geplaatst, zodat je deze snel en gemakkelijk kunt gebruiken.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

Nieuwe iconen én een prominente plek voor Weekstatus, Bezettingsinformatie en Stuurinformatie

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, logo

Automatisch gegenereerde beschrijving

De weekstatus, bezettingsinformatie en stuurinformatie zijn belangrijk om overzicht te creëren tijdens het plannen. Deze functies stonden onder Extra Vensters, maar deze werden (te) weinig gebruikt. Daarom staan deze nu rechtsboven in het scherm met eigen iconen.

• Weekstatus
  • Bezettingsinformatie
  • Stuurinformatie
  • Opties Printen, Excel en Sneltoetsen.

Een nieuw, duidelijker icoon voor Extra Vensters

Het icoon voor de Extra Vensters dekte de lading niet goed. Om duidelijker te maken dat het hier gaat om weergaveopties, is het vervangen door dit icoon:

Toon Beschikbaarheid voor alle medewerkers

Snel zien wie er wanneer kan werken. Dat kan met de nieuwe optie om beschikbaarheid altijd te laten voor iedere medewerker. Voorheen kon je dit al zichtbaar maken als je op een medewerker klikte. Nu kun je er ook voor kiezen om dit voor alle medewerkers te laten zien. Je vindt deze optie onder Extra Vensters.

De + knop voor niet-toegewezen diensten is verwijderd

Om ruimte te maken voor de nieuwe iconen is het + teken waarmee een niet toegewezen dienst kon worden aangemaakt weggehaald. Deze knop werd erg weinig gebruikt. Daarnaast kan een niet-toegewezen dienst ook worden aangemaakt in de rij van Niet-toegewezen Diensten in het planscherm. Het gaat om deze knop:

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, logo

Automatisch gegenereerde beschrijving

Nieuwe meldingen voor naderende contract einddatum óf uitdienstdatum

De meldingen voor een nadere contract einddatum óf een uitdiensttreding werden voorheen onder hetzelfde icoon getoond als de CAO-waarschuwingen. Beide waarschuwingen worden nu getoond onder de medewerker. Hierdoor zijn ze direct zichtbaar in de pagina zonder ergens op te hoeven klikken. De grijze uitroeptekens verdwijnen hiermee.

In de Dagweergave zie je om het compact te houden een koffertje met een uitroepteken. Door deze wijziging word de kans hopelijk kleiner dat je een medewerker inplant met een aflopend contract.

Week:

Afbeelding met tekst, Lettertype, schermopname, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dag

Afbeelding met tekst, Lettertype, schermopname, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bij wisselen van week op dezelfde dag blijven

Een kleine verandering om het werk gemakkelijker te maken. Als je in de Dagweergave werkt en een dag verder gaat, is het wel zo handig dat dit dezelfde dag in de week is. Zo kun je snel alle zaterdagen inplannen, alle woensdagen of alle andere dagen van de week.

Aangemaakt door en Gewijzigd door zien bij dienst

In het bewerkingsscherm van een dienst kun je vanaf nu zowel zien wie de dienst aangemaakt en wie de dienst als laatste gewijzigd heeft. Hierdoor krijg je meer inzicht in je diensten en kun je achterhalen waar bepaalde veranderingen vandaan komen.

Tonen/verbergen kolommen

De optie voor het tonen/verbergen van kolommen is verplaatst. Je opent nieuwe kolommen met het + teken dat altijd in de laatste kolom staat.

Afbeelding met tekst, lijn, Lettertype, Perceel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Overige wijzigingen in PMT

Mijn Rooster

TVT, ATV en verlofsaldi
De (indicatieve) balanssaldi voor Verlof, TVT en ATV zijn tijdelijk teruggezet op de pagina. Deze zijn een aantal weken geleden verwijderd, omdat dezelfde informatie óók inzichtelijk is via de nieuwe Mijn verlof pagina. Na feedback vanuit onze gebruikers is echter gebleken dat deze nieuwe pagina nog een aantal optimalisaties nodig heeft. Deze worden eerst doorgevoerd, voordat de saldi opnieuw worden verwijderd van de Mijn rooster pagina.

Controle uren

Openen op voorgaande week
Bij het openen van de pagina land je vanaf nu standaard op de voorgaande week.